Ligging

Ovaertine is gelegen in een uiterst landelijk gedeelte van Zwevegem, op de grens met Kortrijk. Het 'doodlopende' straatje en de rustige, groene omgeving doen niets vermoeden dat je hier op slechts enkele kilometers van het centrum van Kortrijk en Zwevegem verwijderd bent.

Omgeving

Zwevegem situeert zich ten zuiden van Kortrijk en omvat Moen, Heestert, Sint-Denijs en Otegem.Wandelaars en fietsers kunnen zich uitleven met verschillende routes die u meenemen naar de mooiste plekken in de streek. Het fraaie landschap wordt gekleurd door prachtige molens en hoeves.

Fietskaart 'Leiestreek West' en wandelkaart 'Land van Mortagne' hier verkrijgbaar à 6€/stuk (gebaseerd op knooppunten dus nooit meer verdwalen...).
Tal van andere fiets- en wandelroutes te bekomen.

In steden als Kortrijk en Roeselare is het heerlijk shoppen en is er voldoende ruimte voor ontspanning en recreatie.


Grotere kaart weergeven
GPS coordinaten:
N 50° 47.802' - E 003° 18.952'

Bezienswaardigheden

Kortrijk: Historisch stadhuis, Begijnhof, St.-Maartenskerk, Broeltorens, Belfort, Kant- en linnenmuseum, Broelmuseum, Museum 1302…
Waregem: Park Baron Casier, Amerikaans Kerkhof, Flanders Fields, Gaverbeek Hippodroom (Waregem Koerse),…
Rijsel: Lille - Rijsel is de rijkste Noord-Franse stad en meteen de hoofdstad van Nord-Pas de Calais. De bezienswaardigheden zijn niet op één hand te tellen.
Doornik: De Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal (erkend als Werelderfgoed door de UNESCO), de Kathedraal en de Schatkamer, Het Belfort (erkend als Werelderfgoed door de UNESCO), De Pont des Trous, De Hendrik VIII Toren, Het Stadhuis, De Lakenhalle, Romaanse Huizen,...