Workshops


Groentjes en nog eens groentjes

Samen met de logerende gasten kan een kookworkshop georganiseerd worden.

Meer groente op je bord

Momenteel coach ik in workshops mensen om meer groente te eten.  Dat betekent niet dat we vegetarisch gaan koken of enkel slaatjes bereiden, bedoeling is te genieten van de grote variëteit aan groente en ze vooral nog meer en lekkerder op tafel te brengen dmv trendy bereidingswijzen, originele combinaties en goede kruiding. 

 

CAFE LEGUMES

Café Légumes is een samenwerking tussen EenvoudigGezond en Ovaertine.

Machteld en ikzelf hebben quasi dezelfde visie op voeding als het aankomt op kiezen voor duurzaam en volwaardig, we delen dezelfde passie voor (bio) groentjes en vullen elkaar hierin perfect aan wat leidde tot het ontstaan van 'Café Légumes'.  We realiseerden reeds een succesvolle pop-up in het najaar van 2018 en broeden nu enthousiast verder op nieuwe projecten.

do 20 juni om 19u: Café Légumes geeft zijn geheimen prijs  workshop 40€/pers

Volg ons avontuur op facebook of op www.cafelegumes.wordpress.com , schrijf je er in op de nieuwsbrief en mis niets van onze activiteiten!

 * Elke 1e woensdag van de maand (bij voldoende interesse) start hier een 3-delige therapeuthische workshop 'Meer energie' met Machteld.  Voor meer info en inschrijvingen: www.EenvoudigGezond.be


Acties

Goed om weten

Avontuur

Wie op zoek is naar avontuurlijke en/of sportieve activiteiten in onze regio, kan voortaan terecht op www.jewildstewesten.be , een gebruiksvriendelijke website met alle info voor ontspanning op en rond het kanaal Bossuit-Kortrijk.  Noteer alvast 14 april 2019: jewildstedag!

Door samenwerking met enkele partners ontstonden reeds 2 arrangementen

1e Speurneuzentocht ism www.Avanco.be : Een avontuurlijke (gezins-)wandeling gebaseerd op 4 pers vanuit Ovaertine.  Een goed gevulde rugzak à 32€ moet volstaan om de tocht tot een goed einde te brengen.  Stapschoenen vereist

2e 'Energiecooking-after-paintball': na een spelletje paintball in de buurt (www.paintballvalley.be) gaan we de innerlijke mens versterken met een waaier aan zelfbereide voedingswaren.  Een aanrader voor de sportieve hobbykok.  Vanaf 8 pers à 55€/pers.

 

Bevergem@Zwevegem

In navolging van de succesvolle TV-serie kan je zelf op zoek gaan naar 'Bevergem-plekjes' in Zwevegem en nabije omgeving. Er zijn verschillende Bevergemroutes uitgestippeld die zowel te voet, per fiets, met vespa of auto kunnen worden afgelegd. Op www.zwevegem.be/vrije-tijd/uit-in-zwevegem/wandel-en-fietsroutes kan je deze downloaden. 

Fietsen in de Leiestreek

Het fietsnetwerk is vernieuwd, dwz nog meer fietsplezier en nog meer mooie plekjes om te ontdekken.  De oude kaarten zijn dus niet meer bruikbaar, maar de nieuwe zijn hier verkrijgbaar aan 8€/stuk (én gratis fietslusjes!).  Ook de wandelkaart 'Land van Mortagne' is hier verkrijgbaar.  Beide zijn perfect te combineren met een pick-nick op de boerderij, voor info zie www.hoevepicknick.be

't Zomerhuizeke is te huur

Vanaf heden is onze polyvalente ruimte 't Zomerhuizeke misschien de ideale locatie voor uw feest/bijeenkomst/vergadering/...

Vraag vrijblijvend inlichtingen via mail, dan sturen wij graag de voorwaarden door.