Waar vindt u B&B Ovaertine?

Te midden van natuur en velden

Ovaertine is gelegen in een uiterst landelijk gedeelte van Zwevegem, op de grens met Kortrijk. Het ‘doodlopende’ straatje en de rustige, groene omgeving doen niets vermoeden dat je hier op slechts enkele kilometers van stad Kortrijk en  centrum Zwevegem verwijderd bent.  Groot Zwevegem telt zo’n 20000 inwoners, omvat Moen, Heestert, Sint-Denijs en Otegem en situeert zicht ten zuiden van Kortrijk, op 10 km van de Waalse en 20 km van de Franse grens.

OVAERTINE
Beekstraat 41
8550 Zwevegem

GPS coordinaten: N 50° 47.802′ – E 003° 18.952′

Volgens een legende was de ooievaar een graag geziene gast in het ‘Ovaertsbos’, dat bos is nu verdwenen maar de ooievaar durft nog wel eens passeren

Voor elk wat wils in de nabije omgeving: wandelen, fietsen, de natuur opsnuiven, rust en stilte... Maar ook wie van cultuur en/of shoppen houdt komt aan zijn trekken.
Activiteiten 

Wandelkaart ‘Land van Mortagne’ en fietskaart ‘Leiestreek’ zijn hier verkrijgbaar à 8€/stuk (met  knooppunten dus nooit meer verdwalen…) en véél gratis fietslusjes gebaseerd op de knooppunten.  Fietsen zijn te huur bij www.fietsenhenklaverge.be mét topservice!

Bezienswaardigheden

 

Kortrijk :(5km)Historisch stadhuis, Begijnhof, St.-Maartenskerk, Broeltorens, Belfort, Vlasmuseum Texture, Broelmuseum, Museum 1302…

Waregem: (15km)Park Baron Casier, Amerikaans Kerkhof, Flanders Fields, Gaverbeekhippodroom (Waregem Koerse),…

Rijsel: (25km) Lille is de rijkste Noord-Franse stad en meteen de hoofdstad van Nord-Pas-de-Calais. De bezienswaardigheden zijn niet op één hand te tellen.

Doornik: (20km) De unieke Kathedraal Notre-Dame en het Belfort (erkend als Werelderfgoed door de UNESCO), de Pont des Trous, de Hendrik VIII Toren, het Stadhuis, de Lakenhalle, Romaanse huizen…

Oudenaarde (wielermuseum), Ieper (WOI, last post) en Brugge (toeristenstad) zijn iets verder maar ook zeker een bezoekje waard.